השתלות שיניים אול און פור All On 4

אול און פור היא המילה האחרונה בתחום הזה של שתלים דנטליים.
סובלים מחסר בשיניים? מתקשים לחייך? לא מצליחים ללעוס את האוכל?
אין סיבה לסבול! השתלת שיניים בשיטת All On 4, השיטה שפתרה את כל הבעיות גם אצל אלו הסובלים ממחסור בעצם.
אז מהי השיטה הזו? מתי צריך להשתמש בה? האם זה כואב? מסוכן? עם תופעות לוואי?
כל התשובות על כל השאלות – כאן!

מהי שיטת אול און פור?

מדובר בשיטה ייחודית של השתלת שיניים כאשר המשמעות של אול און פור היא – כל השתלים על ארבע שיניים. כלומר מבצעים ארבעה שתלים ועליהם מרכיבים את כל השיניים החסרות. יש רופאים שמעדיפים שיהיו שישה שתלים כדי לתמוך טוב יותר בכל מערך השתלים.

All on 4-6

יתרונות וחסרונות שיטת All On 4

יתרונות

היתרונות של השתלת שיניים מסוג זה הינם רבים: החלמה קצרה בשל התערבות כירורגית מינימלית מפחיתה את זמן הטיפול ומפחיתה משמעותית את הכאב לאחר הטיפול.

מאפשרים הפעלה מיידית של שתלים – תוך כמה שעות ניתנת האפשרות למטופל מחוסר שיניים ללעוס. השתלות שיניים אלה מתאימות לאורח החיים המודרני – אנשים מתקשים להתמיד בטיפולי שיניים המשכים שנים ומסרים להימצא אפילו זמן קצר ללא שיניים.

השתלות שיניים אלה אפשריות לרוב בשילוב עם עקירה השיניים הרוסות – Teeth in a day.

מחיר – צמצום הפרוצדורות מאפשר הורדת מחיר ללא פשרות באיכות.

אין צורך יותר בשיניים תותבות, מציקות, מתנדנדות, מפתחות מחלות חניכיים ומחייבות תחזוקה אינסופית. שלא לדבר על המראה שהוא גם כן לא משהו…
השיטה פותרת את הבעיה של אלו שסובלים ממחסור בעצם כאשר אין צורך לבצע הרמות סינוס או הוספת עצם כי את השתלים ממקמים באזורים שם לרוב אין בעיה בכמות העצם.

במרפאתנו אחוזי הצלחה עומדים על כ-94% ב-15 השנים הראשונות לאחר טיפולי השתלות שיניים. במרפאת ד”ר ג’רי כהן אחראית ב100% לכל השיקומים לתקופה של 8 שנים!

חסרונות

לא מתאימה לכל המטופלים (למשל למי שסובל מבעיות בריאותיות שונות). השתלת שיניים המחייבות את המיומנות והידע הגבוהים ביותר, בתכנון קפדני וביצוע מדויק של המעבדה – צוות שלוקח זמן רב להתאים.

כל הרופאים חייבים לעבוד באותה מרפאת שיניים – בשבועות הראשונים צריך איזון עדין של השיקום, ולכן הרופאים שמגיעים למרפאה פעם בשבועיים או פעם בחודש או בכלל עובדים במרפאות שיניים אחרות לא יצליחו לאזן באופן אופטימלי, דבר שעלול לגרום לכישלון חלקי או מלא של השיקום והאשמות הדדיות שהמטופל “תקוע” באמצע טיפולי השתלות שיניים.

השיטה דורת כמות ואיכות של עצם התחלתית או בנייה של עצם חדשה לטובת השתלות שיניים בשיטה זו.

החסרונות בשיטה זו הם דבר ראשון המחיר. מלבד זאת לא תמיד השתלים באמת נקלטים והתוצאות לא מוצלחות. מלבד זאת מדובר בשיטה חדשה כך שאין עדיין די מידע לגבי ההצלחה לטווח הרחוק.

באילו מקרים מומלץ לבצע השתלת שיניים בשיטת אול און 4?

אול און 4 היא שיטה המומלצת בעיקר עבור אנשים שאין להם מספיק עצם כדי להחדיר את השתלים. השיטה מתאימה גם לאנשים הסובלים מחרדה דנטלית ומתקשים לעמוד בטיפולים ארוכים. בשיטה זו ניתן להשתיל 12 שיניים על בסיס של שני שתלים בלבד.
מלבד זאת מודבר בשיטה מהירה עם תוצאות מהירות. שלא כמו בשתלים הרגילים המתבצעים בהדרגה ולא בכל הפה בבת אחת.

השתלת אול און 4 : שלב אחרי שלב

  1. שלב ראשון – הרופא מבצע את הקידוחים בעצם הלסת כדי להבריג בהם את השתלים.
  2. שלב שני – הרופא מתאים גשר זמני, מרפד אותו ומרכיב עליו שתלים באמצעות הברגות.
  3. שלב שלישי – לאחר שהשתלים ייקלטו (זו תקופה של מספר חודשים) יחוברו הגשרים הקבועים.

מדוע שיטה זו נחשבת לשיטה הפופולארית להשתלות שיניים?

בשנים האחרונות הפכה שיטה זו לפופולארית ביותר כאשר רבים בוחרים דווקא בה בגלל כל היתרונות שיש לה להציע. עם זאת, חשוב לזכור. מדובר עדיין בשיטה חדשה ועל כן לא כל רופא אכן יידע לבצע אותה כמו שצריך. כדי שאכן תתקבלנה התוצאות הרצויות, חשוב לפנות אל מרפאת שיניים מומלצת שיש לה את הניסיון בתחום וזאת כדי להבטיח תוצאות יעילות וחיוך מושלם.

מהם הסיכונים בהשתלת שיניים בשיטת אול און פור?

הסיכון בהשתלות מהסוג הזה הוא אי קליטה של השיניים מה שיחייב ביצוע מחדש של כל ההליך. מלבד זאת חשוב לזכור כי עדיין אין מספיק מידע על תופעות הלוואי ועל ההשלכות העתידיות שיש בשיטה זו ועל כן יש להתייחס אליה בזהירות.

כמה זמן לוקח ההשתלה בשיטה זו?

השתלת שיניים בשיטה זו נעשית תוך זמן קצר יחסית היות ולא מדובר בהשלתה ארוכה וממושכת שך כל השיניים. מדובר בפרוצדורה שתארך בין שעתיים לארבע שעות כאשר עם סיום הטיפול המטופל ייצא עם פה מלא שיניים (זמניות כמובן אך על גבי בסיס קבוע)

האם השתלת שיניים בשיטה הזאת כואבת?

השתלות שיניים בשיטה זו לא כואבות יותר מכל שיטה אחרת. מדובר בפעולה כירורגית הנעשית תחת נרדמה מקומית ומומלץ ליטול משככי כאבים לאחר שחומרי ההרדמה יפוגו. לרוב תוך ימים ספורים לא יורגש עוד כל כאב.

מי המציא את שיטת All On 4?

שיטות אול און פור הגיעה לעולם כבר בשנות השמונים ע”י רופא שיניים בשם פאולו מלו. לאחר שהוא הגיע לתגלית הזו שאפשר להרכיב מערכת שיניים על גבי ארבעה שתלים בלבד החלו לעשות שימוש בשיטה זו ולהתנסות בה.

מה צפוי לאחר השתלת שיניים בשיטה זו?

כפי שכבר ציינו, מיד לאחר הטיפול עשויים להיות נפיחות וכאבים. בעזרת משככי כאבים ניתן לצלוח את הימים הראשונים עד שהכאב יירגע והנפיחות תרד.
יש להקפיד על ניקוי וחיטוי השיניים וכמובן מעקב רפואי.

יכול לעניין אתכם בנושא: השלמת שן שבורה: שיטות, סוגים וטיפים | ציפוי חרסינה לשיניים

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם​