השתלות שיניים: סוגים, יתרונות וכמה זמן זה מחזיק?

שתלים וטיפולי השתלות שיניים –
פתרונות אסתטיים קבועים ומידיים.

שתל הוא בורג מתכתי העשוי על פי רוב מטיטניום ותפקידו להחליף שיניים טבעיות, בכדי לשמש משענת לשיקום יציב ובטוח.
בכך ניתן להחזיר את יכולת הלעיסה, המראה האסתטי והבטחון העצמי גם למטופלים חסרי שיניים לחלוטין. משנת 1990 ועד היום נהנים עשרות אלפי מטופלים מנסיוננו הרב בתחום השתלות שיניים ומעקב קפדני ארוך טווח הנעשה במרפאה מצביע על שיעורי הצלחה גבוהים ביותר של השיקום והשתלים.

כמה שתלים צריך?

1. כאשר מדובר בחוסר של שן אחת – האם הפיתרון הוא שתלים או גשרים?

  • גשר
    הינו חיבור של לפחות שלושה כתרים המחפים על שן אחת חסרה לפחות. השיניים התומכות חייבות להיות במצב טוב. היתרונות הם: שיקום קבוע, אסתטי, מהיר, פשוט – רופאי שיניים ברובם מסוגלים לבצע זאת במידה סבירה. החסרונות הם: לצורך יצירת הגשר יש להשחיז שתי שיניים שכנות לכל הפחות. לפעמים יש צורך בטיפולים מקדימים כגון- טיפול שורש ומבנה בשיניים ( ומה אם השן “בריאה”?) אם השיניים זקוקות לכתר בעצמן הדבר פחות חמור.
  • שתל- השתלת שן
    כאשר חסרה שן אחת, ניתן לבצע שתל בודד ולבצע כתר הנתמך ע”י שתל זה. פתרון זה עדיף הרבה יותר מאשר גשר הנתמך על שיניים שכנות. היתרונות של השתלת שן הם רבים: שיקום עצמאי ללא תלות בשיניים שכנות, תוספת תמיכה בלעיסה לשיניים הנותרות, במקרים רבים אפשר להשלים את החסר מייד לאחר העקירה כלומר –עקירה , השתלה ושיקום עם כתר זמני ,באותו הטיפול ! – מינימום אי נוחות למטופל ,טיפול מהיר,נוח, אסתטי.

קראו יותר אודות השתלת שתל בודד

2. חוסר במספר שיניים – גשר,תח”ל או שתלים ?

  •  גשר
    העיקרון הוא כמו במצב בו חסרה שן אחת . יש צורך במספר רב יותר של שיניים מאחזות ככל שחסרות יותר שיניים. למיקומן ולמצבן של השיניים המאחזות ישנה חשיבות מכרעת. שיניים טובות מאד בצד שמאל של הפה לא יכולות לתרום ליציבות הגשר שבא להחליף חוסר שיניים בצד ימין
  • תח”ל (תותבת חלקית להוצאה)
    תותבת העשויה לרוב מחומר קשיח אשר משלים את השיניים החסרות. התח”ל הינו טיפול מקובל שנים רבות. התח”ל יכול להתמך על שיניים קיימות או להיות משולב עם כתרים כשיקום זמני עד להשתלה. יתרונות: יעיל, מהיר לביצוע ולא יקר.
    חסרונות: פחות אסתטי משיקום קבוע, פשרה בנוחות, כוח לעיסה חזק פחות מזה של גשר או שתל.
  • שתלים
    יכולים להתבצע באמצעות החדרת שתלים כיחידות עצמאיות או שילוב של מספר שתלים ליצירת גשר. ניתן גם לשלב בין שיניים טבעיות לשתלים ליצירת גשר נרחב יותר. היתרונות של שתלים הם כמו בהשתלת שן בודדת.

קראו יותר אודות השתלת מספר שתלים

3. כאשר כל השיניים באחת הלסתות או בשתיהן: שיקום נייד – תותבת שלמה או קבועה – שתלים או משולב ?

אחד האתגרים היותר מורכבים של רפואת שיניים הוא שיקום לסת מחוסרת שיניים.
שיקום אשר יהיה קבוע ונוח וישחזר את יכולת הלעיסה מהווה את האתגר הגדול ביותר.
רפואת שיניים לקחה על עצמה שיפור חיי אנשים – לחייך ללא חשש, היכולת ללעוס והחזרת הביטחון העצמי ועיצוב הפנים והלסתות למצבן הטבעי (לפני אובדן השיניים).
קראו יותר אודות השתלת לסת שלמה

  • שיקום נייד
    שיקום הפה על ידי השלמה של קשת השיניים בעזרת תותבת אשר ניתן להוציאה ולהחזירה. התותבות נמצאות איתנו כבר מאות שנים ומהוות את הפתרון השכיח ביותר במצבים של חוסר יכולת כלכלית.
    בנוסף, השיקום הנייד מהווה את הפתרון היחיד, זמני ולעיתים סופי, לחולים סיסטמיים הסובלים ממחלות כרוניות כגון סכרת, גידולים סרטניים וחסר באיזון הורמונאליים.
  • שיקום (נשלף) על גבי שתלים – משולב
    השיקום נתמך בד”כ על שניים עד שישה שתלים ועליהם קורה המקשרת ביניהם והתותבת “המתיישבת” מעליהם.
    ב-15 שנים האחרונות הפך לאחד הטיפולים המומלצים על ידי רופאי שיניים בגלל השגת אחיזה ויציבות טובה של התותבת בפרק זמן קצר יחסית, התערבות כירורגית מינימאלית והתאמה לאוכלוסיה בוגרת או מאותגרת. קל לנקות ולשמור. נדרשת מיומנות כירורגית בינונית ושיעור הצלחה גבוה.
    החיסרון הבולט הוא שבסופו של דבר מקבלים שיקום נייד והתחכום הטכנולוגי גרם לעליית המחיר הסופי.
  • שיקום קבוע של שתלים – איזה אפשרויות קיימות ולמי מתאים?
    שיקום קבוע משחזר מחדש את כל הפונקציות כמו דיבור לעיסה, פונטיקה, מימיקה וכו’ בפה מחוסר שיניים. נדרשות מיומנויות כירורגיות ושיקומיות גבוהות ביותר תוך שימוש במיטב הטכנולוגיה והידע הקליני הנצבר. כלל השיקומים יקרים ולא ניתן לעשותם ב”זול”. כל פשרה במחיר תשפיע באופן ישיר ומכריע על התוצאה הסופית. מיומנות וידע רפואיים הכי מתקדמים, חומרים הכי איכותיים וניסיון של שנים רבות עולה כסף!
    השיקום מתבסס על מס’ שתלים שמיקומם בלסת נקבע ע”פ אופי השיקום הסופי.
  • גשר חרסינה הנתמך על 6-10 שתלים
    בלסת עם עצם בכמות ואיכות מספקת ניתן לשחזר שתים עשרה עד ארבע עשרה שיניים בגשר על גבי שישה עד עשרה שתלים המדמים לסת טבעית ובריאה.
    בד”כ האסתטיקה יותר טובה אף ממראה השיניים הטבעיות, תוך התאמה נעשית ע”י רופא שיניים והמטופל, החל מצורת השיניים, גוון השן, התאמתם לחניכיים וכד’. היתרונות: התוצאה האסתטית והפונקציונאלית הקרובה ביותר ל”שיניים טבעיות” . תקופת החלמה קצרה ביותר החיסרון היחיד הוא המחיר הגבוה יחסית.
  • השתלות שיניים 4-6 All on
    בשיטה זו ניתן להשתמש בכל אותם מקרים בהם כל השיניים תעקרנה או לחילופין לבעלי תותבות שלמות המעוניינים בשיקום קבוע. בכדי לאפשר חיבור של גשר מוברג בן 12 שיניים עד לפיתוח שיטה זו, היה צורך גם בהשתלה של שתלים באזוריים אחוריים של הלסת. במקרים מסוייימים עלולים להתקל בקושי באזורים אלו ולכן נדרשו פרוצדורות כירורגיות נוספות של בניית עצם כמו הרמת סינוס. בשיטת ALL ON 4-6 משתילים בין 4-6 שתלים, כך שהם נמצאים באזורים קדמיים יותר של הלסת ומרוחקים ממבניים אנטומיים, העלולים להוות בעיה כמו הסינוס בלסת העליונה או העצב העובר בלסת החתונה. השתלים מושתלים באופן כזה שהמרכזיים מושתלים בצורה ישרה והקיצוניים מושתלים בהטייה של כ-45 מעלות ( תדמיינו טרפז שבסיסו בתוך העצם רחב יותר מבסיסו שמחוץ לעצם).

בצורה זו אנו משיגים מספר יתרונות:

  1. שמירה על מבנים אנטומיים וחסכון בפרוצדורות כירורגיות
  2. יתן להעמיס מיידית את השתלים ולאפשר לעיסה ותפקוד – בגלל צורת ההשתלה בעלת הבסיס הרחב בתוך העצם (טרפז), ניתן לתמוך גם בשיקום מוברג של 12 שיניים על 6 שתלים או 4 שתלים בלבד!
  3. מחיר – צמצום הפרוצדורות מאפשר הורדת מחיר ללא פשרות באיכות.
    בכל זאת, כמו בכל השתלה, נדרשת עצם התחלתית בכמות ובאיכות מספקים. לעיתים נדרש גם לבניית עצם חדשה לצורך שיקום זה, אבל הפרוצדורה תהיה קלה יותר מאשר לדוגמא הרמת סינוס וכמו כן לעיתים אף לא נדרש להמתין ונוכל לשקם מיידית.


חסרונות השתלות שיניים בשיטת All on 4-6:

  1. לא מתאימה לכל המטופלים (בעיות בריאותיות).
  2. השתלות שיניים המחייבות את המיומנות והידע הגבוהים ביותר, בתכנון קפדני וביצוע מדויק של המעבדה – צוות שלוקח זמן רב להתאים.
  3. כל הרופאים חייבים לעבוד באותה מרפאת שיניים – בשבועות הראשונים צריך איזון עדין של השיקום – רופאים שמגיעים למרפאה פעם בשבועיים או פעם בחודש או בכלל עובדים במרפאות שיניים אחרות לא יצליחו לאזן באופן אופטימאלי, דבר שעלול לגרום לכשלון חלקי או מלא של השיקום והאשמות הדדיות כשהמטופל “תקוע” באמצע הטיפול.
  4. השיטה דורשת כמות ואיכות של עצם התחלתית או בניה של עצם חדשה לטובת השתלות שיניים בשיטה זו.

קראו יותר אודות השתלות שיניים All on 4-6

השתלות שיניים ובניית עצם חדשה – GBR , GTR

אם נמצא שאין מספיק עצם התחלתית או שאיכותה ירודה נאפשר לבנות עצם חדשה. בנית עצם לגובה, בנית עצם לרוחב, הרמת סינוס.
חסרונות – עלויות גבוהות, פרוצדורה ארוכה יותר הכרוכה במספר טיפולים גבוה, חסר נוחות לאורך מספר חודשים, אורך הטיפול עלול להגיע ל 12-16 חודשים .
היתרון – בסיומו של התהליך מתקבל בסיס אשר ניתן לייצב עליו גשר קבוע. מראה השיניים אסתטי וחזק, לאורך זמן.
מרפאותינו מתמחות בביצוע השתלות שיניים בשיטת ה-4-6 All on במקצועיות ובאיכות מרבית. הניסיון הרב שהצטבר במרפאתנו מאפשר למטופל שיקום עוד באותו יום בו בוצעו השתלים.

עקירה, השתלה ו”העמסה מיידית”

גם אם אתם יום לפני חתונה או נסיעה דחופה ניתן ליהנות מטיפול מהיר ואלגנטי בעל אחוזי הצלחה גבוהים.

בין שיש לך שן אבודה שצריכה להיעקר ובין שמדובר בפה שלם, מעבר לכאב ולסבל יש שאלות נוספות המטרידות אותך יותר: איך אפשר להסתדר בלי שן קדמית? האם קיימת דרך פשוטה להשלים את החסר מיד? ובכן יש.

שתלים המבוצעים מיד עם עקירת שיניים בעייתיות, תוך כדי יצירת פתרון אסתטי תפקודי כבד בשלב ההשתלה, אינם בגדר “העמסה מידית” – כלומר בביקור אחד בלבד! שלבי התהליך – הוצאת השן הבעייתית, הכנסת במקומה וחיבור כתר זמני מעל.

ב”העמסה מיידית” השלבים מתאחדים פתרון אסתטי ניתן בו במקום באמצעות כתר או כתר זמני המולבשים על השתל החדש בצמוד להחדרתו.

כל עוד היא מבוצעת בתנאים מתאימים ובתכנון דקדקני, זהו פתרון יעיל, מהיר ואלגנטי שאיכותו אף עולה על השיטה הרגילה, אשר דורשת בשלב ראשון עקירה, בשלב השני לאחר שלושה עד שישה חודשים השתלה ובשלב שלישי לאחר שלושה עד שישה חודשים נוספים חיבור הכתר על השתל.

איך אין לראות בכך מלאכה פשוטה, ההצלחה של השתל והעמסתו תלויים במיומנות המשתיל, בניסיון של רופא השיניים המשקם, בהימצאות עצם התחלתית ובכמות מספקת ומעל לכל תכנון קפדני ובביצוע דקדקני של כל השלבים.

מהו אורך החיים של שתלים?

מחקרים קליניים מעידים כי לשחזור שיניים הנעשה על ידי שתלים דנטאליים יש אורך חיים של למעלה מ- 25 שנים. שמירה על היגיינת הפה ובדיקות סדירות במרפאה, כמו עם שיניים טבעיות, יאריכו חיי שתלים.
אחוזי ההצלחה של השתלות שיניים בכל העולם נעים בין 95%-99% בחמש השנים הראשונות לאחר הטיפול.
במרפאותינו אחוזי ההצלחה עומדים על כ- 94% ב – 15 השנים הראשונות לאחר הטיפול.

מרפאתנו אחראית ב- 100% על כל השיקומים לתקופה של 8 שנים!
אצלנו תוכלו לקבל תעודת אחריות ל- 8 שנים

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם​